Lydkunst er en voksende genre i Norge, spesielt blant yngre komponister og kunstnere. Feltet er ikke presist definert, og inneholder svært forskjellige typer verk og former for kunstnerisk praksis.
Lydkunst gjør ofte bruk av forholdet mellom akustikk (vår objektive, hørbare virkelighet) på den ene siden og psykoakustikk (det vi oppfatter og tar til oss av denne virkeligheten) på den andre. Lydkunst er ofte bundet til et bestemt steds akustiske forhold og sosiale situasjoner (for eksempel et bestemt offentlig byrom, kontra et tilrettelagt galleri eller fremføringslokale).
Verkene er som regel definert inn i en sammenheng, og utforsker ofte hvordan forskjellige betraktningsvinkler på lyd som materiale skaper forskjellige meninger, og hvordan våre handlinger med lyd både forandrer disse meningene og skaper nye.
Lydkunsten omfatter også ofte visuelle elementer, som bidrar til å presisere og utdype de kunstneriske ideene, og setter gjerne sammen flere uttrykksformer til et samlende uttrykk.
NOTAM har nærhet til utviklingen av dette feltet i Norge, og har deltatt som støttespiller for flere prosjekter som er realisert i Norge i løpet av de siste år. NOTAM ønsker å utvikle feltet videre både teoretisk og praktisk, og arrangerer derfor nå en konkurranse hvor vinnerverket inngår i en større utstilling på Henie Onstad Kunstsenter i november/desember 2008. Finansiering til initiativet kommer fra Norsk Kulturråd.
Etter planen skal utstillingen ledsages av/følges opp med en tekstsamling som skal inneholde bekrivelser av viktige verk fra Norge, samt et antall analytiske, problematiserende og historisk orienterte artikler. Tekstsamlingen vil bli presentert i rammen av en konferanse, som vil bli en samling for fagmiljøet i Norge; kunstnere, formidlere og akademikere.