DSP
knapper

DSP - Digital Signal Prosessering

DSP er en samling programmer som lar deg lage musikk ved hjelp av datamaskin, tekster som forteller om computermusikk, og et musikkstykke skrevet spesielt for DSP med verktøyene som ligger på CD-ROMen. Stykket kan tas fra hverandre, og du får vite til minste detalj hvordan det er laget - i tillegg til at du kan se det som en video, hvor øyet reiser gjennom bildene mens øret reiser gjennom lyden.

Slik ser mikseren ut med noen lyder lastet inn. Lydene ser du som hvite felt med sorte områder:

mikservindu

Fra menyene øverst på bildet kan du åpne forskjellige programmer, hvor du kan spille inn dine egne lyder gjennom lydkortet, hente lydfiler fra CD-ROMen, og bearbeide lydene slik at det blir musikk av det. Du kan også hente lyder fra Internett, og her (lenke) er en samling fine lenker. Alle programmene ser omtrent ut som figuren nedenfor, og når du trekker i de forskjellige "trådene" styrer du hvordan lydene blir.

fm-modul

CD-ROMen inneholder mange tekster som forteller om computermusikk - hva computermusikk er - hvordan man lager den - og hva som gjør den litt forskjellig fra annen type musikk. Det er også ordliste for ukjente ord, og hjelpetekster med flere eksempler til alle programmene. Alt dette finner du i "håndboka", som ser slik ut:

håndbok

I tillegg finnes det et stykke som er spesielt skrevet med programmene på CD-ROMen DSP, og det kan du forandre på som du vil, eller du kan se det som en video. Et utdrag fra videoen finner du annetsteds på diss sidene.

Dersom du ønsker å vite mer om DSP enn hva du får vite på disse sidene, send en E-post til: notam@notam.uio.no.informasjon

Hva er DSP? Morsomme ideer Morsomme lyder Eksempler på tekster Vanlige spørsmål Eksempler på lyd og video Distribusjon Musikk laget med DSP E-post til NoTAM